Ako jednoducho prísť na to, ktorý dom stráca energiu a ktorý peniaze šetrí

Ako jednoducho prísť na to, ktorý dom stráca energiu a ktorý peniaze šetrí

To, ako vie váš dom šetriť vaše peniaze, záleží na použitých materiáloch, dizajne a kvalite spracovania. Ak sa práve rozhodujete, komu zveríte túto úlohu, prečítajte si náš článok, ktorý vám pomôže nájsť to pravé pre váš rodinný rozpočet.

 

Ak nepocítite zmenu počasia vo svojom dome, znamená to, že váš dom je kvalitne izolovaný a tak máte istotu, že zbytočne nestrácate peniaze. No predtým, ako sa môžete do takého domu nasťahovať, musíte nájsť kvalitného partnera, ktorý pozná vaše sny o bývaní a vie ich splniť do najmenšieho detailu.
Takého partnera si potrebujete overiť a zistiť, či sa mu podarilo splniť sny aj niekomu inému pred vami. Veríme, že môžete mať dom, ktorý vyhovuje vášmu oku aj vašej peňaženke.

Aby ste si  mohli overiť, či váš partner dokáže postaviť  dom, ktorý nestráca energiu, ponúkame vám 2 triky ako jednoducho zistiť, či sú domy skutočne pasívne.


Ako a kedy zistiť, či je dom dobre izolovaný?

Pre stavbu svojho energeticky úsporného domčeka si vyberajte partnera vtedy, keď už napadol prvý sneh. Dôvod je jednoduchý- ak domy vášho partnera majú na strechách snehovú prikrývku, ide o dobre izolovaný dom, pretože z neho neuniká teplo.. 

Fyzikálne zákony hovoria, že teplý vzduch stúpa a teda, ak by dom nebol dobre izolovaný, unikajúce teplo by roztopilo sneh na streche.
Ak je na streche sneh a v dome  teplo, určite vám dom dokáže ušetriť dostatok prostriedkov a vy sa môžete bez obáv pustiť do uskutočňovania vášho sna.

 

Ako zistiť dobrú izolovanosť domu ak nie je sneh?

Tepelná energia sa dá zistiť aj bez toho, či na strechách je alebo nie je sneh. Tepelná energia je forma žiarenia, ktorá sa ľahko zisťuje pomocou termovízie, špeciálnej optiky, ktorá zobrazuje teplotné rozdiely. Ak máte záujem ušetriť peniaze, odporúčame zadovážiť si termovíziu s ktorou presne budete vedieť koľko tepla uniká do okolitého prostredia. Skutočne pasívne domy ostávajú “modré”. Čím viac “červenej” farby v termovízii uvidíte, tým viac peňazí majitelia domu platia, aby si udržali svoje pohodlie.

Máme pre vás súťaž!

Termovíziu si nemusíte kupovať, môžete ju vyhrať priamo u nás!
Stačí vyplniť dotazník a odpovedať na 3 otázky ohľadne vášho vysnívaného domčeka a my vás zaradíme do súťaže o termovíziu v hodnote 400 eur.
Späť na blog

6 MESIACOV A BÝVATE V DOME SVOJICH SNOV

1 z 3