Ako si môžete zaručene overiť ktorý dom je skutočne energetický pasívny?

Ako si môžete zaručene overiť ktorý dom je skutočne energetický pasívny?

Vo vašom ideálnom dome sa chcete cítiť dobre v každom momente. Niektoré domy vám pohodlie a bezpečie prinášajú za nízke náklady. V iných si zase radšej navlečiete druhý sveter len aby ste nemuseli zvýšiť teplotu kúrenia. Rozdiel je v použitých technológiách a izoláciách.

Skutočná cena vášho vysnívaného domu sa ukáže nielen na jeho stavbe, ale aj na jeho prevádzkových nákladoch. Teplo vášho domova bude určite niečo, na čom v zimných mesiacoch nebudete chcieť šetriť. Koľko vás vaše pohodlie bude stáť, bude záležať na tom, ako rýchlo váš dom stráca teplo, ktoré v ňom vytvárate.
Dom, ktorý šetrí vaše prostriedky- energetický pasívny dom, sa vyznačuje tým, že vďaka použitým materiálom dokáže udržať až 70- 90% vytváraného tepla.
Ak si vyberiete dom, ktorý bude strácať energiu, budete strácať aj vaše peniaze.


Ako jednoducho prísť na to, ktorý dom stráca energiu, a ktorý peniaze šetrí.

 
 
Ak chcete skutočne dom, v ktorom sa nemusíte báť vysokých účtov za energie, odporúčame ám pozrieť sa bližšie na domy, ktoré sú vytvorené pomocou technológií s najvyššími štandardmi energetickej úspornosti. Z krajín severnej Európy, kde sú zimy dlhšie a dopyt po energiáh vyšší, prinášame materiály a technológie, ktoré vám pomôžu nielen vytvoriť, ale aj udržať teplo vášho vysnívaného domova.

 

 

 

 

 

Domy z lepeného laminovaného dreva

Na stavbu domov z lepeného laminovaného dreva používame kvalitný fínsky smrek alebo borovicu, podľa prianí klienta. Kvalitné drevo v kombinácii s lamináciou v niekoľkých vrstvách pôsobí ako prírodná a zdraviu nezávadná izolácia, takže skutočne nestratíte ani kúsok tepla.



Rámové modulárne domy

Naše modulárne domy vyrábame v súlade s najnovšími technickými normami pre stavebné práce. Hrúbku stien a stropov prispôsobujeme zákazníkovým požiadavkám.. Hrúbka stien a strechy závisí aj od veľkosti a počtu okien a dverí. Používame plastové okná s trojvrstvovým tepelným sklom a izolovanými rámami, ktoré majú súčiniteľ odporu tepla 0,7- 0,9. V prípade záujmu o drevené okná máme v ponuke nórske okná Nordan, Norgesvindu a Natre. Domy staviame podľa konceptu pasívnych domov, kde je spotreba energií nižšia o 25% ako pri tradičnom dome. K úspore energií prispieva dodatočná tepelná izolácia a kvalitné izolované okná a dvere.


Pohoda, ktorá poteší aj peňaženku aj oko

Pohodlný domov nie je len o tom, aby sme šetrili, je aj o tom, aby sme sa cítili výnimočne a aby dom skutočne spĺňal naše požiadavky. Aby sme sa na neho dokázali spoľahnúť o rok, ale aj o 10, 50, alebo naši potomkovia o 100 rokov.

cozy house

 

 

O to, aby to tak bolo, sa starajú naši dizajnéri, ktorí majú niekoľkoročné skúsenosti s navrhovaním energetických stavieb vo Fínsku a v Estónsku a ktorí s vami spoločne  navrhnú dom, ktorý už čoskoro budete môcť  nazvať domovom.

 

 

Postavte si dom, ktorý nestráca hodnotu, ani za 100 rokov

Aby bol dom miestom pre šťastný život, musí byť premyslený každý detail. Dom je  záväzok na celý život a dôležitý krok v živote každého človeka. Vo finvilla prinášame to najlepšie z dizajnu, starostlivosti, úspory a výstavby, aby sa váš sen o vlastnom dome splnil do najmenšieho detailu.

Späť na blog

6 MESIACOV A BÝVATE V DOME SVOJICH SNOV

1 z 3